Bærekraftig bruk og sporløs ferdsel

Hos Trasti & Trine er vi opptatt av å ta godt vare på både gjester, naturen, nærmiljøet og det nordnorske særpreget. Ved å gi våre gjester et innblikk i den fantastiske naturen og kulturen i Finnmark, ønsker vi å inspirere og gi kunnskap om bærekraftig bruk og sporløs ferdsel.

Trasti og Trine smiler

Økoturisme

Vi er sertifisert ved Norsk økoturisme. Det betyr at vi tilbyr natur- og kulturopplevelser med lokal forankring og ekte møter med mennesker og natur. Dette er vi veldig stolte av – naturen i nærmiljøet blir brukt som arena for våre opplevelser. Maten er kortreist og økologisk, så langt det er fornuftig.

 

Norsk økoturisme

 

Johnny Trasti

Johnny Trasti

Eier og kjøkkensjef

Trasti er hjernen, hånden og hjertet bak de fleste av smaksopplevelsene hos Trasti & Trine. Over 30 år på kjøkkenet har gitt mannen erfaring, kunnskap og instinkt i bøtter og spann. Likevel er han fortsatt på evig jakt etter det perfekte måltidet med de beste råvarene og mest unike smakene.

Trine Lyrek

Trine Lyrek

Eier og guide

I løpet av de ti siste årene har Trine hatt med seg mer enn 5000 gjester ut på tur. Få kjenner hundene, sporene og historiene bedre enn henne. Samtidig er hun fortsatt full av ideer til nye turer og spennende opplevelser for både to- og firbeinte. Trine har oversikten over de fleste og en finger med i det meste som skjer på tunet.

Hanna Lyrek

Hanna Lyrek

Hundekjører og guide

Født i 1999, har kjørt hund i over 20 år allerede. Hun startet som toåring. Hundekjøring er hennes store lidenskap. Hun styrer hundegården, med stor kjærlighet til alle de firbente vennene vi har der. Hanna er den eneste som har kjørt alle tre klassene som Finnmarksløpet har. Det har blitt seier i to av dem. 2022 ble hun Rookie of the year i Iditarod verdens lengste hundeløp. Kanskje hun blir din guide på turen din!

Jan-Vidar Eriksen

Jan-Vidar Eriksen

Kontor

Kontor mannen vår. Han er Alta gutt, og utdannet på universitetet i Nordlysbyen Alta. Sender du en mail til oss, får du kontakt med han. Jan-Vidar ordner alt av tekniske utfordringer, det er en trygghet.

Julie Røsberg Amundsen

Julie Røsberg Amundsen

Guide og sosiale medier

Er Oslo jenta som har litt vansker med å finne veien sørover igjen. Det er helt greit for oss. Du kan treffe henne mange steder. I restaurant, ved frokosten, hun vasker rom eller er guiden din på hundeturen. Alle de fine bildene som ligger på Instagram har Julie delt med dere.

Vemund Mortensen

Vemund Mortensen

Kokk

Alta gutt som har vært lærling hos oss for lenge siden. Han har vært med på å skape kjøkkenet vårt til det det er i dag. Nå har han også tatt sommelier utdannelse. Vemund er der det trengs, og har oversikt over alt som foregår på kjøkken og i vinkjelleren. Trenger du en spesiell flaske vin, her er personen å spørre.

Simen Tangstad

Simen Tangstad

Kokk

Er Alta gutt. Han har prøvd å flytte noen ganger, men kommer tilbake. Heldig for oss. Har er den store gourmet kokken vår. Han har hoved ansvaret for menyene våre. Han setter sammen de beste råvarene og lokker frem de beste smakene. Du ser han kanskje ikke, men smakene han bringer frem er vert å prøve.

Erik Birkeland

Erik Birkeland

Kokk

Har også vært lærling hos oss. De beste lærlingene beholder vi selv. Han er den store bakeren. Han har kjærlighet for brød deigen og lærlingen. Erik elsker å dele med sin kunnskap, og han har mye tålmodighet. Skal du være med på matkurs, treffer du han kanskje.

Ingrid Lohn

Ingrid Lohn

Kokkelærling

Vår lærling. Hun kommer fra Folldal, men har funnet kjærligheten her i Alta. Heldig for oss. Ingrid har ansvar for alle de gode kakene som blir bakt her hos oss. Du får garantert smake noe av det om du kommer på besøk.

Ebbe Winstrup Pedersen

Ebbe Winstrup Pedersen

Guide og vaktmester

Det er han som snakker litt utydelig norsk, det er ikke merkelig. Han er Dansk, men har bodd i Alta i mange år. Han pendler mellom Alta og Alaska. Ebbe kan og ordner alt som kan bygges eller repareres. Han er guide om vinteren og vaktmester hele året. Han har mange historier om jakt og fiske. Du får sikkert høre noen om han blir din guide på hundeturen.

Tunet folk

TUNET VÅRT

Det begynte med to hus og to hundegårder tett i tett. Omgitt av stillhet og furuskog. En ide og en drøm om å skape noe mer vokste frem. Et levende tun med masse aktivitet året rundt. Et sted for små og store eventyr, livsglede og mestring. Og sånn har det jammen blitt! Her bor vi som jobber hos Trasti & Trine, sammen med 60 alaskan huskier, noen høner, en katt og ikke minst mange hyggelige gjester. Hundegården hvor alt startet er fortsatt utgangspunkt for fartsfylte aktiviteter sommer som vinter. Gjestene våre kan få bo i hytta eller i gjestehuset, og i restauranten serveres kortreist og økologisk mat av ypperste klasse. Vi gjør forresten mer enn å servere god mat, vi ønsker også å dele vår begeistring for gode råvarer og det nordnorske kjøkken med de som besøker oss. Derfor har vi også et innendørs kurskjøkken, et utekjøkken og et eget bakeri. I tillegg har vi høst- og vårmarked, og sommeråpen kafe på sommeren. Men når kvelden kommer og dagens eventyr går mot slutten, er det fortsatt stillhet og furuskog som omgir oss. Her skal det være godt å være for både dyr og mennesker, store og små. Velkommen hjem til oss.

 

Bakeriet

Den som er tidlig oppe om morgenen legger kanskje merke til at det stiger en røykstrimle opp fra et av de minste husene på tunet. Det betyr at Trasti er tidlig oppe og fyrer i steinovnen i bakeriet. Og snart siger duften av nybakt brød ut mellom husene. Hva med et grovt surdeigsbrød, en sprø croissant eller kanskje et brød med bjørkesaft og einerbær? Alt økologisk og selvfølgelig rykende ferskt. Bakeriet har åpent utsalg et par ganger i uka, følg oss på Facebook (Trasti & Trine AS) for nyheter og åpningstider.

 

Melsekker
Brod
Folk Bakeri

Utekafé og marked

Hvorfor ikke legge helgas kafètur til oss? Vår utekafe er åpen annen hver helg hele sommeren. Her kan du nyte både lunsj og deilige kaker fra bakeriet vårt. Alt er selvfølgelig helt ferskt og det meste økologisk og kortreist. Kaffekoppen kan du ta ved bålplassen om du vil, eller kanskje inne i Gamma om Finnmarkssommeren blir for frisk. Besøk hundegården hvis du har lyst, eller ta en nærmere kikk på kjøkkenhagen vår. Velkommen skal du være.

 

 

Folk Kafe

Mat Ute

Hundegården

Hos oss bor omtrent 60 hunder, alle av typen Alaskan huskies. De er fordelt i to hundegårder, hvor alle har sin egen plass og sitt eget hus med navneskilt. Å leve og jobbe tett på så mange dyr er et privilegium og et stort ansvar. Hos oss er hundegården ren og ryddig, hundene har det godt og vi som jobber i hundegården vet hva vi driver med. I tillegg til å ta med gjester ut på tur med hundene, er vi også en løpskennel som konkurrerer i norgestoppen i langdistanse hundekjøring. Vi har hvert år ett eller flere spann som deltar i landets lengste hundeløp –   Finnmarksløpet, Bergebyløpet og Femundløpet. I 2019 løp 8 av hundene, sammen med Hanna Lyrek, inn til førsteplass på Finnmarksløpet 500km. I 2022 deltok Hanna Lyrek med 14 hunder i verdens lengste hundeløp, de kom inn til en 19 plass og fikk med det prisen «Rookie of the year» – beste førstegangs kjører. Våre hunder er med andre ord toppatleter, noe som forutsetter riktig mengde trening, hvile og fòr. Og ikke minst kos. Og er det noe hundene gleder seg til når vi får gjester, så er det all kosen og oppmerksomheten som følger med. I følge med en av oss som jobber her er du alltid velkommen inn i hundegården og kan hilse på de hundene du vil. På sommeren har vi også valper, små rakkerfanter som sjelden sier nei til kos og lek.

 

Lego Husky

trasti trine husky valp