• trasti & trine - bed and dog sledding icon

Hundekjøring

Hos oss vil alltid hundene være i fokus når vi utvikler produkter basert på hundekjøring. Det finnes ingen kompromiss når man jobber med dyr. I tillegg til å drive med turisme, er vi også en aktiv løpskennel. Gjestene som besøker oss skal alltid møte hunder som er glade, fornøyde og godt trent. De skal aldri være i tvil om at hundenes ve og vel er det viktigste for oss. Vi ønsker å dele vår respekt, ydmykhet og kjærlighet til hundene og naturopplevelsene med alle som besøker oss.

stefan dahlquist husky hundekjøring

En smakebit av hundekjøring

Lyden av ivrige og forventningsfulle hunder fyller luften. De står klare foran sledene og venter bare på å få komme i gang. Kanskje kjenner du det krible av spenning og forventning selv også. Porten åpnes. Hundene rykker til. Så blir det stille. Vidunderlig stille. Lyden av hundepoter og sledemeier er det eneste som bryter stillheten. Du har full kontroll over situasjonen og hundene har kontroll på oppgavene sine. Er du klar for å teste ut hundekjøring?

Book her

Vi henter deg på en av våre møteplasser i Alta sentrum og kjører deg tilbake etter turen. Du får varme klær når du kommer. Vi har scooterdresser, votter, lue og vintersko. Du har selv på deg varmt undertøy som ull eller fleece. Vi gir deg en kort og presis opplæring i hvordan du kjører slede før vi går inn i hundegården. Her står mange glade Alaska huskyer og venter på deg. De har sine egne hus med navneskilt på. Du får utdelt et kort med navnet på de hundene du skal kjøre. Så er det bare å sette i gang. Seletøyet henger på sin rette plass og det er bare for deg å finne riktig hund. På denne måten gjør du hundene klar, helt selv. Vi er selvfølgelig til stede hele tiden og hjelper deg om du ønsker. Når alt er klart, vil hundene på tur. Vi åpner porten og kjører ut i skogen, det blir stille og vi kan nyte de ivrige hundene, været og naturen. En av oss kjører først og du følger etter. Underveis kjører vi i skogen, i åpent landskap og langs Altaelva. Når isen har lagt seg kan vi også kjøre på selve elva. Dere kjører to og to sammen på en slede, vi stopper halvveis og dere kan bytte plass om dere vil. Etter en stund kommer vi tilbake til hundegården. Hundene skal tilbake til sine hus, du er med og hjelper til. Så samles vi rundt bålet med noe varmt å drikke og hjemmebakst å bite i. Vi som har vært med deg på tur har trent hundene i hele høst og vinter, samt kjørt noen løp. Alt fra verdens lengste til korte løp. Dette forteller vi gjerne om, i tillegg til hvordan vi trener, forer og steller alle vennene våre i hundegården.

Pris: 1995 kr / 1250 kr (barn under 12 år)

Varighet: 3 timer

Tidspunkt: Hver dag, to avganger daglig: kl. 10.00 og kl. 16.30

Sesong: 15.12 – 15.04.

Inkludert: Transport til / fra Alta sentrum, klær / sko, kaffe / te og hjemmelaget kake.

Dagstur med hundespann

Du står på din egen slede, med ditt eget hundespann foran. Hundene er ivrige etter å komme seg avgårde. En hel dag skal du tilbringe ute på tur sammen med disse firbeinte atletene. En hel dag i skogen, på elveisen eller oppe på fjellet. Tar du utfordringen?

Book her

Hos oss er du aktivt med på hele turen, fra du kommer til du går. Når du er ferdig påkledd gir vi en kort og presis opplæring i hvordan du kjører hundeslede. I tillegg forklarer og viser vi hvordan du seler på dine egne hunder. Du får utdelt ei liste med navnet på hundene som skal være med i ditt hundespann, så er det bare å sette i gang. Selene henger på bestemte plasser og hundene har egne hus med navn på. På denne måten er det enkelt å finne fram og du kan gjøre det aller meste selv. Vi er selvfølgelig til stede hele tiden, og hjelper til der det trengs. Når hundespannet er klart, løfter vi anker og suser ut i skogen. Nå er det bare å nyte hundene, været og naturen. Vi kjører i skogen, på elva og kanskje opp på fjellet. Hvor mange km vi skal kjører er du selv med på å bestemme. Underveis stopper vi og spiser en varm lunsj rundt bålet. Her blir det tid til å stille alle de spørsmålene du har tenkt på underveis. Vi har også noen historier å dele med deg. Vel tilbake i hundegården, seler vi av hundene og setter dem på plass. Dette er en tur som passer for deg som liker å være ute, og ønsker å kjøre hund. Du får prøve deg som ekte hundekjører for en dag. Vi henter deg på en av våre møteplasser i Alta sentrum og bringer deg tilbake. Vi har scooterdresser, votter, lue og vintersko. Du har selv på deg varmt undertøy som ull eller fleece. Velkommen til en dag som hundekjører.

Pris: 3150 kr / 1750 kr (barn under 12 år)

Varighet: cirka 6,5 timer

Tidspunkt Hver dag kl. 9.30

Sesong: 15.12. – 15.04.

Inkludert: Transport til / fra Alta sentrum, klær / sko, hjemmelaget lunsj.

Trasti og trine nordlystur

Hundekjøring og jakten på nordlyset

Opplev vinterskogen fra bak sleden sammen med en gjeng fornøyde huskier. Mørket og stillheten setter en ekstra spiss på opplevelsen, samtidig som den hvite snøen og lyset fra hodelykten sørger for at du ser alt du trenger. Nordlyset – Bølgende og dansende over nattehimmelen tar pusten fra deg og får deg til å glemme både tid og sted. Kanskje står disse to opplevelsene høyt oppe på lista over ting du ønsker å oppleve i Finnmark. Hvorfor ikke oppleve dem begge på samme kveld? Opplev det beste av det Alta kan tilby i denne kombinasjonsturen. Hundekjøring med oss samt «Jakten på nordlyset» med GLØD Explorer.

Som gjest blir du hentet kl 16:30 på ett av møtepunktene våre i Alta sentrum, og transportert opp til Trasti & Trine. Her blir du utstyrt med varme klær/sko og du får innføring i hvordan kjøre ditt eget hundespann. Etter å ha satt opp ditt eget team av hunder følger en spennende og fartsfylt eventyrferd gjennom snødekt furuskog og langsmed Altaelva. Opplevelsen er fantastisk stille og det eneste du hører er tassingen fra de mange potene i snøen, og den hvite pusten fra hundekjeften. Etter en god runde i Altadalen returnerer dere til kennelen der hundene settes på sine plasser. Da er det tid til å sitte rundt bålet der du får høre historier fra trening, løp og hvordan det er å leve med 60 alaskahuskyer i hagen. Etter dette er du klar for din neste opplevelse; Jakten på nordlyset. Kl 19:00 står guidene i GLØD Explorer klar for å ta deg med for og finne nordlyset. Etter en kort presentasjon av fenomenet brukes værvarslinga og lokal kunnskap som bakgrunn for å velge hvor en skal dra nettopp denne kvelden. Noen ganger blir det en kort kjøretur, andre ganger langt. Det er nemlig slik at guidene i GLØD ikke gir seg selv om det er overskyet i Alta. Nei, de kan gjerne kjøre opp til 100 km en vei, om det er der sjansene for å oppleve dette fantastiske fenomenet er størst! Det gis ingen nordlysgaranti, men i forrige sesong ble nordlyset funnet på hele 90% av turene! Vi vil normalt være tilbake på hotellet kl 23:00.

Pris kr 3935,- pr person / kr 2450,- pr barn (under 12 år)

Varighet: cirka. 6,5 timer (16.30 – 23.00)

Sesong fra 15. Desember til 15. April

Inkludert: All transport, guide, varme klær, snacks, kakao / te / kaffe og innføring i fotografering av nordlyset.

Kontakt oss om du er interessert i bestille denne turen:

post@trastiogtrine.no

 

trasti_-_trine_husky_sovende

Fem dager på finnmarksvidda

Søker du utfordringer, store naturopplevelser og godt selskap?  Er dette noe du alltid har drømt om, eller kanskje du har kjørt litt med hundeslede tidligere og nå er klar for en lengre tur? Denne turen kan for noen oppleves som en liten ekspedisjon, da det kan være utfordrende å være på tur over flere dager og mesteparten av tiden tilbringes ute på en hundeslede i all slags vær.  April byr vanligvis på mye sol, men været i fjellet skifter raskt og kan også by på vind, snøfokk og kulde.  Dagene er lange og det blir ikke mørkt. Overnattingene underveis er på fjellstuer. Her spiser vi middag og frokost mens lunsjen nytes ute ved bålet. Det legges opp til at du som deltaker aktivt tar del i stell og foring av hundene morgen og kveld. Alle deltakere kjører sitt «eget hundespann» med 4 til 6 hunder foran sleden. I sleden er det plass til din bag med personlig utstyr og noe fellesutstyr.

Minimum 3, maksimum 8 gjester

 

TURPROGRAM: Dag 1 Kl. 09.00 blir du hentet på ditt overnattingssted. Har du benyttet deg av vårt overnattingstilbud så er det bare en liten rusletur etter frokost til hundegårdene hvor våre ivrige Alaskan Huskies venter. Etter at vi har gått igjennom alle sikkerhetsrutiner og hatt opplæring, er vi klare for å pakke sleden og sele på hundene. Første del av turen kjører vi en god del oppover mot Finnmarksvidda og vår første overnatting på Jotka Fjellstue. Dagens lunsj er ute rundt bålet. Vel fremme ved fjellstua er det hundene først. Vi staller de opp på langkjetting og gir dem en liten snack som belønning for dagens tur. Litt senere er det tid for å gi dem dagens middag, før vi selv spiser og slapper av etter dagens økt.

Dag 2 Etter at hundene har fått sin frokost er det klart for vår. Vi smører matpakke og fyller termoser før vi gjør klar sleder og hunder. Dagens etappe er på litt over 30 km i fjellterreng, over vann og gjennom slakke daler med fjellbjørk.  Vi kommer fram til Suosjavrre fjellstue ut på ettermiddagen.

Dag 3 Vi skal nå inn til en av de flotteste plassene på Finnmarksvidda, Mollisjok fjellstue. Fjellstua ligger ikke langt fra Finnmarks største vann, Iesjavre. Etappen i dag er 25 km og hvis vær og føre tillater det så tar vi en tur innover vidda før vi parkerer hundene og tar inn på fjellstua. Her er det mulighet for badstu om kvelden med påfølgende isbad i elva som er like utenfor (må bestilles på forhånd).

Dag 4 Nå passerer vi over Iesjavre på vei tilbake til Jotka som er samme fjellstue vi overnattet første natt. Turen til Jotka er ca. 30 km i åpent fjellterreng.

Dag 5 Siste dag er samme vei som vi kjørte dag 1, bare at nå er det en god del nedover. Det blir mange spennende utfordringer ned de bratteste bakkene. Er været på vår side tar vi en avstikker og kjører opp til Sautso kanten og skuer utover nord Europas største canyon og Altaelva. Turen avsluttes ved normale forhold hjemme i hundegården ut på ettermiddagen.

Pris: Kr. 24 000 per pers (en person per slede)

Varighet: 5 dager (4 overnattinger)

Turer i 2025: 12 – 16 April og 17 – 21 April

Inkludert: Lån av scooter dresser, vinterstøvler, votter, overnattinger, måltider, slede, hunder og guide, som beskrevet i program.

Ikke inkludert: Flyreiser, måltider og overnattinger før og etter turen, samt alkohol. Spesielle menyhensyn,som f.eks. vegetar er dessverre ikke mulig på villmarksturer som denne.

Firedagers vårtur på vidda

Finnmarksvidda i april må bare oppleves. Dagene er lange og lyse, sola varmer i ansiktet, lunsjen kan inntas på barrabber og vidda er til for å nytes. Når du i tillegg kan kjøre ditt eget hundespann og oppleve alt dette fra bakpå sleden, må dette være en perfekt måte å avslutte vintersesongen på.

 

TURPROGRAM: Dag 1 Vi henter dere på hotellet eller flyplassen. Det er også mulighet for overnatting hos oss dersom dere ønsker å komme dagen før. Dere blir tatt i mot av guiden som skal være med dere på tur. Alle praktiske detaljer blir gjennomgått og vi prater om turen og det som venter oss underveis. I hundegården får dere møte hundene som blir deres egne for de neste fire dagene. Utstyr blir prøvd og gjort klart. Det blir innføring i sledekjøring og til slutt får hundene seletøyet på og vi er klare til å starte turen. Vi satser på å være avgårde før klokken 12. Med forbehold om nok snø starter vi turen fra hundegården. Hvis ikke kjører vi bil det første stykket og starter turen oppe på fjellet. Utkjøringen fra hundegården og de første kilometerne opp Altaelva er enkel kjøring, før vi starter oppover mot selve Finnmarksvidda. Vi må hjelpe hundene i de bratteste bakkene. De første timene kjører vi i furuskog, før vi til slutt når bjørkebeltet. Vi har flere korte stopp for å ta bilder og nyte den fantastiske utsikten over Altadalen og fjelltoppene i horisonten. Vi spiser varm lunsj underveis, før vi fortsetter mot vår første overnatting på Jotka Fjellstue. Som alltid når vi kommer fram så er hundene første prioritet, og når disse er stelt kan vi installerer oss i hytta.

Dag 2 Etter frokost og stell av hundene er det klart for en ny dag på sleden. Innover vidda over snaufjell, langs vann, på elver og i bjørkeskog. Dagens etappe foregår i lett terreng, og vi tilbakelegger omtrent 35 km denne dagen. Vi kommer fram til Suosjavre fjellstue på ettermiddagen. Fjellstua ligger omtrent midt på Finnmarksvidda. Vi er nå i reindriftssamenes rike. Lunsj har vi inntatt ute rundt bålet.

Dag 3 Nå begynner morgenrutinene å sitte, så frokost, foring og stell av hundene går fort. I dag skal vi tilbake til Jotka Fjellstue, men vær, føre og deres ønsker bestemmer ruta tilbake. Er været fint, er det lite som slår en lang lunsj på en barrabb, isfiske på et lite fjellvann eller en ekstra runde på sleden. Vi blir i fellesskap enig om hvordan vi best utnytter denne dagen.

Dag 4 Det er med vemod vi forlater Jotka fjellstue, og vender sledene hjemover. Men først skal vi nyte den siste dagen på sleden. Vi skal nå ned den samme lia vi strevde oss opp den første dagen. Det blir flere spennende opplevelser nedover bakkene, før vi cruiser ned elveisen og rett inn i hundegården hvor vi blir ønsket velkommen hjem av glade hundebjeff. Turen avsluttes med et enkelt måltid. Vi snakker om opplevelsene vi har hatt og har en trivelig stund sammen ved bålet før vi kjører dere tilbake til hotell eller flyplassen.

Pris: Kr. 20 500 per pers (en person per slede)

Varighet: 4 dager (3 overnattinger)

Datoer i 2025: 29 Mars – 1 April / 8 April – 11. April / 24 April – 27 April / 28 April – 1 Mai.

Inkludert: Lån av scooter dresser, vinter støvler, votter, overnattinger, måltider, slede, hunder og guide, som beskrevet i program.

Ikke inkludert: Flyreiser, måltider og overnattinger før og etter turen, samt alkohol. Spesielle menyhensyn,som f.eks. vegetar er dessverre ikke mulig på villmarksturer som denne.

Tre dager på finnmarksvidda i januar

Solen har akkurat kommet tilbake etter to måneder under horisonten. Lyset på denne årstiden er noe som må oppleves, det kan ikke beskrives. Det blå arktiske lyset er helt unikt. «Blåtimen» varer hele dagen, og vi har også mulighet til å få et glimt av vintersola. Om kvelden er det store muligheter for å se nordlyset danse over himmelen. Alt dette i tillegg til hundesledeturer, ta vare på ditt eget hundespann, sove på Jotka fjellstue og nydelig hjemmelaget mat.

 

TURPROGRAM: Dag 1 Vi ønsker å starte tidlig på dagen, slik at vi får utnyttet dagslyset. Dere blir hentet på hotellet i bygda, om dere ikke bor hos oss. Vi pakker klar sledene og dere får utdelt en liste med ”deres” egne hunder på. Det blir en kort og presis opplæring i hvordan vi kjører slede. Så er alt klart. Vi kjører rett fra hundegården hos Trasti & Trine. De 4 første km kjører vi på Alta elva. Så bærer det til fjells. De første 3 km er i bratt terreng, her må vi hjelpe hundene litt. Så er det tyngste unnagjort. Det går fortsatt litt oppover, men bakkene er slakere og vi kjører over noen vann. Det er på tide med lunsj. Vi fyrer bål og koser oss med et varmt måltid. Nå er vi på Finnmarksvidda. Den siste mila før vi kommer fram til Jotka, kan vi bare nyte naturen og det arktiske lyset. Vel framme på Jotka ordner vi oppstalling til hundene. Lager mat til dem og steller dem før de får hvile resten av kvelden og natta. Vi lager middag og venter på nordlyset. Kommer det i kveld?

Dag 2 Vi går ut og steller og mater hundene. Mens de fordøyer maten spiser vi frokost og planlegger dagens etappe. Vi har flere alternativer, og velger hvor vi kjører ut i fra vær og føreforhold. Hvor lenge og hvor langt vi kjører er dere med på å bestemme. Lunsj spiser vi også i dag rundt bålet. Før vi går inn for kvelden, steller og forer vi hundene. Så er det middagstid og hyttekos for oss tobente, samtidig som vi holder øye med nattehimmelen og speider etter nordlyset.

Dag 3 Vi forer hunder, spiser frokost og pakker sammen utstyret vårt. Nå bærer det ned til Trasti & Trine igjen. Denne dagen får vi prøvd bremsene. Nå skal vi ned alle bakkene vi kjørte opp først dag. Vi stopper for lunsj underveis. Vel tilbake i hundegården seler vi av hundene og setter dem på plass. Vi spiser litt og oppsummerer turen før vi avslutter og dere ønskes en god tur hjemover.

Pris: Kr. 15 500,- per pers (en person per slede)

Varighet: 3 dager (2 overnattinger)

Turer i 2025: 20 – 22 Januar og 25 – 27 Januar.

Inkludert: Lån av scooterdresser, vinterstøvler, votter, overnattinger, måltider, slede, hunder og guide, som beskrevet i program.

Ikke inkludert: Flyreiser, måltider og overnattinger før og etter turen, samt alkohol.

trasti - trine husky valper sommer

VANDRETUR MED VALPENE

Tenk deg at du har levd i denne verden i bare noen uker eller måneder. Alt er nytt og spennende. Overalt er det nye lukter, ny utfordringer og nye erfaringer. Tenk deg at du også har en stor søskenflokk som er akkurat like nysgjerrige og energiske

Book her

Bli med oss på vandretur og opplev valpenes begeistring og livsglede på nært hold. Vi starter med en kort omvisning i hundegården hvor du også kan hilse på de voksne hundene. Turen går gjennom koselig furuskog og ned til Altaelva. Lengden og tempoet på turen tilpasses deltagerne. Det er også mulig å legge turen slik at man kan ta med barnevogn. Underveis stopper vi og fyrer bål, og koser oss med kaffe/te og hjemmebakt kake. Guiden som er med dere forteller om livet valpene har i vente, historier om hvordan det er å jobbe, trene og konkurrere med huskyer.

Pris: 650 NOK/per person

Varighet: 2 timers tur ( Kl. 10.00 – 12.00)

Sesong: 1. juni – 15. september.

Inkludert: Omvisning i hundegården, kaffe / te og hjemmebakt kake.

trasti_-_trine kløvtur husky

TELTTUR MED KLØVHUND

Aldri har man vel naturen så tett innpå seg som når man ligger i telt eller under åpen himmel. Aldri smaker vel maten så godt som ute rundt et bål etter en lang dag på tur. Midnattssol eller regndråper på teltduken, tilfredse hunder som krøller seg sammen i lyngen, fiskevak i små fjellvann. Blir du med? Dette må du selv ha med deg: Godt fottøy (fjellsko) Passende bekledning (vind og vanntett) Tørt ullundertøy (det kan bli kjølig i løpet av natten) Sovepose og liggeunderlag (hvis du har, hvis ikke har vi til utlån) Ryggsekk, min. 35 l. (hvis du har, hvis ikke har vi til utlån)

Minimum 2 deltagere. Max. 6 deltagere.

Vi starter med å se på kartet og planlegge turen sammen. Vi har på forhånd pakket telt og fellesutstyr. Alle voksne deltagere må være forberedt på å bære en sekk med personlig utstyr og noe av fellesutstyret. Når vi er klare, går vi inn i hundegården og blir møtt av cirka 60 glade huskyer. Vi plukker vi ut den eller de hundene som skal få være med oss på tur. Med litt veiledning kan du selv sette sele og kløv på din hund. Så er vi klare til å begynne turen. Turen starter i lettgått skogsterreng, før vi begynner på oppstigningen for å komme til fjells. Det er noen bratte partier, men vi tar oss god tid og nyter utsikten som gradvis kommer frem. De siste kilometerne er mer lettgåtte, nå er vi på fjellet omgitt av fjellbjørk og flere mindre vann. Vel fremme ved dagens leirplass setter vi opp teltet, steller hunder og forbereder middagen. Natten tilbringes i telt eller under åpen himmel. Etter en bedre frokoster det på tide og pakke ned leiren. Vi kan enten gå rett tilbake til hundegården, eller legge inn en topptur, litt fisking eller bare en litt lengre etappe. Dette bestemmer vi sammen. Turen avsluttes senest kl. 16 nede ved hundegården.

Pris: 5750 kr

Varighet: Ca. et døgn, én overnatting. Oppmøte kl. 13.00.

Sesong: 15.06 – 01.10

Inkludert: Telt, alt som trengs av mat, kart, hund, kløv. (evt. liggeunderlag og sovepose hvis deltagere ikke har dette selv).

trastiogtrine-sitatbakgrunn

"I visited Trasti & Trine during a work trip to Alta. Even it was summer and not the season for dog sledding it was an amazing visit. We got to meet all the new puppies, eat home made pizza from the home made stone owen, and eat in the little cabin built for the chef to make food in the middle while all the guest sits in circle around him. Very uniq and relaxing experience. Will definetly visit again if I get the chance!"

- GOGSTAD / på besøk hos oss i mai 2014

KLØVTUR MED HUND

Vi er så heldige og ha fantastisk natur rett utenfor hundegården vår. Og den er like fin året rundt. Lukten av varm skogbunn og fristende klart elvevann en fin sommerdag. Fyr på bålet og varm kaffe en grå og kjølig dag. Sprakende høstfarger, den skarpe lufta og rødt-i-rødt bortover tyttebær-lyngen. Bli med på tur da vel!

Book her

Turen starter i hundegården, hvor du får hilse på våre 60 huskyer. Vi velger ut den eller de som skal få være med oss på tur denne kvelden. Med litt veiledning kan du selv sette kløv og sele på hunden, og vi er klare til å gå. Turens mål er Pæskanasen, en liten fjelltopp som ligger omtrent 1,5 times gange fra hundegården. Noen partier er ganske bratte, men vi tar oss god tid og stopper flere ganger. Dersom man ønsker det, kan våre firbeinte turkamerater bidra med litt ekstra trekkkraft. Kveldens guide kan fortelle om Finnmark, om området vi beveger oss i, og historier fra hvordan det er å trene og konkurrere med huskyer. Etterhvert som vi kommer opp i høyden får vi fin utsikt og kan se utover Storelvdalen. Turen hjem går raskt og vi er tilbake rundt klokka 12.30

Pris: 1 550 kr

Varighet: cirka 3 timer. Oppmøte kl. 09:30

Sesong: Hver dag i perioden 1.juni – 15. september

Inkludert: Omvisning i hundegården, hjemmelaget kake og bålkaffe.

trastiogtrine-sitatbakgrunn

"This adventure certainly met all my expectations and then some. Trine and her team, along with the dogs, were experts with lots of patience for us novice mushers. We did a day trip and are already talking about going back for a longer trip. They provided the outer gear to ensure we stayed warm and dry. I never once felt cold. We packed a lot into 4 days in the Alta area, however this was certainly out highlight. Would give it my highest rating, a must do!"

- JOANNE G / på besøk hos oss i februar 2015

TOPPTUR I MIDNATTSSOL

Finnmark er kontrastenes rike. Landskapet som for et halvår siden var fylt med korte og mørke dager, ligger nå badet i evig sommerlys. Slike kvelder er det vanskelig å gå til sengs, både kropp og hode trives aller best ute. Bruk en av disse kveldene på tur sammen med oss.

 

Turen starter i hundegården, hvor du får hilse på våre 40 huskyer. Vi velger ut den eller de som skal få være med oss på tur denne kvelden. Med litt veiledning kan du selv sette kløv og sele på hunden, og vi er klare til å gå. Turens mål er Pæskanasen, en liten fjelltopp som ligger omtrent 1,5 times gange fra hundegården. Noen partier er ganske bratte, men vi tar oss god tid og stopper flere ganger. Dersom man ønsker det, kan våre firbeinte turkamerater bidra med litt ekstra trekkkraft. Kveldens guide kan fortelle om Finnmark, om området vi beveger oss i, og historier fra hvordan det er å trene og konkurrere med huskyer. Etterhvert som vi kommer opp i høyden får vi fin utsikt og kan se utover Storelvdalen. Den lyse kvelden og sola som aldri går ned gjør det vanskelig å fatte at det er langt på kveld. Turen hjem går raskt og vi er tilbake rundt klokken elleve.

Pris: 2 250 kr

Varighet: cirka 3 timer, oppmøte kl. 21.00

Sesong: Hver dag i perioden 1. juni – 14. august.

Inkludert: Omvisning i hundegården, hjemmelaget kake og kaffe tilberedt på bål.

Arrow up