• trasti & trine - bed and cooking icon

Kjøkkenet vårt

MENYER

Fine dining, sesongens smaker

Fine dining 3 retter kr 896,-
Fine dining 5 retter kr 1295,-
Smake meny kr 1495,- 

Husmann meny, hverdagsmat

Husmann 2 retter kr 495,-
Hovedrett og dessert

Husmann 3 retter kr 595,-
Forrett, hovedrett og dessert

 

Ekstra som kan bli lagt til som en add-on til menyen, dette må skrives i notatet under booking.

Vi må ta forbehold angående tilgang på råvarer.

  

Kongekrabbe klør 

Kr 500.-pr 200g  

Brød, smør, sitron & majones   

Skalldyr add on,  

Dagens fangst: 

Østers kr 50.- 

Kamskjell kr 90.- 

1/2 Krabbe kr 150,- 

Rå reker (50 g) kr 50.- 

Sjøkreps kr 90.-  

Skalldyr tallerken 

Konge krabbe, krabbe klør, reker & blåskjell

800g ( 200g av vær)  

Majones, sitron & brød. 

Kr 1300.- 

Kaviar 

Tre typer kaviar , ( 50 gr av vær)  

Rømme, brød & smør. 

Kr 250.-  

Ost til menyen

Fem forskjellige lokale oster.  

Brød & smør 

Kr 160.-

Book her

Kortreiste råvarer - Oversiktsbilde av mat-råvarer

SESONGENS VARER

Vår

Det lille vi har av vår i Finnmark er etterlengtet. Dagene blir lengere for hver dag. Fisken er fisket på isen. Ørret, røye, gjedde og lake. Vi tapper bjørkesaft i mai som vi bruker i brød og matlaging. Vi bruker opp siste rest av tørket skogsopp fra skogene rundt oss. Asparges fra Hvasser i sør er en norsk delikatesse. Rabarbra er den første av vekstene vi kan bruke. Den er den første c-vitaminen vi kan få fra naturen etter en lang vinter.

Sommer

Når omsider sommeren kommer er den oss vell unt. Midnattsola gir oss sollys 24 timer i døgnet, det er det som gir oss vekster og bær med utrolige smaker. I hagen vår dyrker vi urter, sukkererter og salater som vi kan bruke i restauranten. Vill-laks sesongen er i godt i gang, vi kjøper opp laks som vi bruker fersk og røyker for senere bruk. Sei er sommerfisken nummer en, den grå fisken med sin kritthvite lever er en delikatesse. Om sommeren bruker vi mye kje-kjøtt fra Lofoten og Troms. Vi plukker ville vekster som gressløk, kvann, engsyre og nesle. Lokale dykkere bringer oss haneskjell, kråkeboller og o´skjell.

Høst

Høsten er definitivt sesongen hvor vi høster fra vår mangfoldige natur. Lam fra Lyngen , vill-lam fra Alta, rein fra Kautokeino, elg fra Karasjok, ryper fra fjellene rundt oss. Vill grågås fra Magerøya, harer fra Rolvsøya. Skogsopp plukker vi på hemmelige steder i Alta. Alle poteter vi bruker som mandel, troll og gulløye er fra naboene på Tangen gård. Rødbeter og grønnkål fra Tana. Bærsesongen er lang, vi starter med å plukke multer, så er det bringebær og solbær, blåbær og til slutt tyttebær. Sola forsvinner i slutten av november.

Vinter

Nordlyset med sitt mystiske lys svinger seg over himmelen. Blålyset kommer i januar, og vi venter på at sola kommer tilbake. På vinteren er de hvite fiskene fra havet utenfor Finnmark på sitt beste, vi kjøper kveite, torsk, uer, breiflabb og skater fra Lopphavet. Torsken var nok det første livsgrunnlaget langs kysten av Nord-Norge, og er fortsatt en viktig eksportvare. Vi henter reker fra Lyngen, kongekrabbe fra Nordkapp. Ryper blir fanget på snare og harer blir fangstet av lokale jegere.

Kortreiste råvarer - Oversiktsbilde av mat-råvarer

Økologisk fokus

Vi ønsker at maten vi lager og serverer skal stå i stil med naturen og kulturen vi omgir oss med. Storslått, men samtidig ekte og naturlig. For å kunne levere matopplevelser av ypperste kvalitet er selvfølgelig gode råvarer helt avgjørende. I respekt for naturen og i tråd med de nordnorske mattradisjonene benytter vi i all hovedsak norske, friske og naturlige råvarer. Vi vil vite hva vi serverer, hvor det kommer fra og hvordan det er blitt produsert. Vårt kjøkken består derfor av økologiske og / eller kortreiste råvarer. Norge er et langstrakt land og vekstsesongen nord for polarsirkelen er både kort og hard. En del råvarer må derfor fraktes opp til oss, en miljøbelastning vi prøver å minimalisere gjennom å velge økologiske og bærekraftige råvarer. De tøffeste og mest robuste råvarene er likevel de vi finner i naturen rundt oss. De som trives i det iskalde havet, på de forblåste viddene, i de barske sommertemperaturene og som trosser den lange kalde vinterdvalen. Nypoteter fra nabogården, hare fra Sørøya, kongekrabbe fra Barentshavet, rein fra vidda og multer fra hemmeligmyra. Vi ønsker at våre gjester skal kunne nyte store matopplevleser med god samvittighet. Velkommen til bords.

Debio merke Sølv