• trasti & trine - bed and cooking icon

Matkurs

Jeg har hele livet jobbet som kokk og kjøkkensjef. Siden 2005 har jeg jobbet med lokal mat i Finnmark og fått lov til å skape mat av verdens reneste og beste råvarer som har fått vokse og leve på vidda, i havet og skogene rundt oss, med en unik historie og smak. Jeg ønsker å formidle dette til våre gjester gjennom opplevelser, matkurs og middager hos oss i Trasti & Trine.

Kokken Johnny Trasti skjærer viltkjøtt
trasti trine kortreist organisk mat middag

Lunsj kurs med sanking

Årstidene i Finnmark er unike. I løpet av noen korte sommermåneder er det akkurat som om naturen skal ta igjen for all tapt tid under den lange vinterdvalen. Dag og natt går i ett, og naturens produktivitet er på topp. Villaksen vandrer oppover Altaelva, syrlig rabarbra står klar i hagen, bjørkesaft kan tappes rett fra bjørka, og spiselige vekster som strutsevinge og engsyre dukker opp i skogbunnen og på gamle slåttemarker.  Dagens lunsj venter på deg der ute, blir du med?

Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040

Trasti & Trine inviterer deg til et annerledes matkurs, hvor høsting og tilbereding av naturens sesongbaserte råvarer står i fokus. Du får en innføring i hva nettopp denne sesongen kan by på, hva som kan spises, hvor vi finner det og hvordan vi kan bruke det i matlagingen. Etter en kort introduksjon blir dere med en av våre kokker ut og sanker noen av dagen råvarer. Tilbake på utekjøkkenet eller i gamma vil vi sammen tilberede en spennende treretters lunsj.  Det ferdige måltidet spiser vi enten ute eller inne i gamma. Det er mulig å kjøpe drikke til måltidet.

Hele kurset holdes utendørs, så dere må være kledd etter vær og temperatur.

Pris: 1525,- kr per pers
Varighet: cirka 3 timer
Inkludert: Det ferdige måltidet, kaffe / te.

Lunsjkurs

Ild, stein, tre, røyk. Fisk fra fjorden, potet fra nabogården, rein fra vidda, brød rett fra steinovnen, søte bær fra skogen bak huset. Kortreiste råvarer og rene, ærlige smaker er noe av det som kjennetegner den nordnorske kjøkkenet. Et måltid er så mye mer enn bare maten vi spiser. Bli med inn på elementenes kjøkken og delta i historien bak ditt eget måltid.

Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040

Vi tar dere i mot ved Gamma og utekjøkkenet. Mens dere får noe å bite i, forteller vi litt om mat og mattradisjoner fra Finnmark. Så begynner planleggingen av dagens lunsjmåltid. Valg av meny og råvarer vil variere gjennom sesongen, men det vil bli godbiter fra røykeovnen, brød / bakverk fra bakerovnen, ulik tilberedning av vilt eller fisk og dagens dessert. Dere er selv aktivt med i hele prosessen frem til det ferdig måltidet, og jeg deler gjerne min kunnskap og erfaringer med dere.

Pris: 1525,- kr per pers
Varighet: cirka 3 timer
Inkludert: Det ferdige måltidet, kaffe / te

trasti trine as salt restaurant

MAT AV VILT,
2 DAGERS MATKURS

Jaktkurs over to dager. Matkurs med preparering og bearbeiding av vilt. Vi tar for oss det grunnleggende innen partering. Med utgangspunkt i viltet og varene vi har setter vi sammen og forbereder den første kvelden og den store menyen siste kveld. Første kvelden lager vi en treretters middag. Vi avslutter kurset med å servere og spise en femretters middag med vilt fra Finnmark.

Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040

Dag 1
Ankomst og noe og bite i. Vi går gjennom teori og tanker om temaet, menyspråk og ideer. Menyen settes, arbeidsoppgaver og ”mice en place” gjøres klar.Vi lager en treretters kveldsmeny og forbereder til i morgen.

Dag 2
Ankomst og noe og bite i. Vi jobber med oppgavene. Vi spiser på kvelden. Det vil være mulighet til å kjøpe drikke til menyen og det er også mulig å invitere gjester til middag.

Pris: 10 500,- kr per pers
Varighet: 2 kvelder, cirka 15 timer totalt.
Tilgjengelig oktober – november

Antall: Inntil 8 personer
Sted: Kjøkkenet hos Trasti & Trine
Inkludert: Jobbe med mat og moderne teknikker, det ferdige måltidet, kaffe / te, oppskrifter, forstykke.
Tema: Vilt

PRIVAT MATKURS

Vi starter kl 10.00 med å planlegge og sette sammen menyen. Sesongens råvarer vil være utgangspunktet for maten vi skal tilberede. Du vil få jobbe med moderne teknikker og metoder. Det blir servert lunsj kl 12.00. Du får være med på å lage og forberede ettermiddagens meny.

Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040

Vi vil invitere deg til å tilberede fisk og vilt fra Finnmark. Alle varer vi bruker er kortreist eller økologisk. Du får være med på å lage og forberede kveldens meny. Du får et innblikk om arktisk mat, menyspråk og ideer. Det vil være mulighet til å kjøpe drikke til maten.

Vennligst gi beskjed hvis det er noen allergier.

Varighet: 1 dag
Antall: Minimum 2 personer
Sted: Kjøkkenet hos Trasti & Trine
Inkludert: Jobbe med mat og moderne teknikker, det ferdige måltidet, kaffe / te, oppskrifter, forstykke.
Tema: Sesongens meny og smakebiter

trasti trine johnny trasti gamme

Matkurs 3 retter

Lag mat med årstidens råvarer, du får jobbe med spennende produkter, teknikker og metoder. Du vil få et innblikk i hvordan vi planlegger og setter sammen en meny. 

Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040

 

Ankomst og noe og bite i. Vi går gjennom teori og tanker om temaet, menyspråk og ideer. Menyen settes, arbeidsoppgaver og ”mice en place” gjøres klar. Vi lager en treretters kveldsmeny. Det vil være mulighet å kjøpe drikke til menyen og mulig å invitere noen man kjenner til middag, ekstra for middag er kr 755,- per person

Pris: 2825,- kr per pers
Varighet: 3 timer
Antall: Inntil 8 personer
Sted: Kjøkkenet hos Trasti & Trine
Inkludert: Jobbe med mat og moderne teknikker, det ferdige måltidet, kaffe / te.
Tema: Sesongens smaker.
Datoer: Hele November.

trasti trine kortreist mat torsk

Arrow up