

Lunsj kurs med sanking
Årstidene i Finnmark er unike. I løpet av noen korte sommermåneder er det akkurat som om naturen skal ta igjen for all tapt tid under den lange vinterdvalen. Dag og natt går i ett, og naturens produktivitet er på topp. Villaksen vandrer oppover Altaelva, syrlig rabarbra står klar i hagen, bjørkesaft kan tappes rett fra bjørka, og spiselige vekster som strutsevinge og engsyre dukker opp i skogbunnen og på gamle slåttemarker. Dagens lunsj venter på deg der ute, blir du med?
Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040
Trasti & Trine inviterer deg til et annerledes matkurs, hvor høsting og tilbereding av naturens sesongbaserte råvarer står i fokus. Du får en innføring i hva nettopp denne sesongen kan by på, hva som kan spises, hvor vi finner det og hvordan vi kan bruke det i matlagingen. Etter en kort introduksjon blir dere med en av våre kokker ut og sanker noen av dagen råvarer. Tilbake på utekjøkkenet eller i gamma vil vi sammen tilberede en spennende treretters lunsj. Det ferdige måltidet spiser vi enten ute eller inne i gamma. Det er mulig å kjøpe drikke til måltidet.
Hele kurset holdes utendørs, så dere må være kledd etter vær og temperatur.
Pris: 1525,- kr per pers
Varighet: cirka 3 timer
Inkludert: Det ferdige måltidet, kaffe / te.
Lunsjkurs
Ild, stein, tre, røyk. Fisk fra fjorden, potet fra nabogården, rein fra vidda, brød rett fra steinovnen, søte bær fra skogen bak huset. Kortreiste råvarer og rene, ærlige smaker er noe av det som kjennetegner den nordnorske kjøkkenet. Et måltid er så mye mer enn bare maten vi spiser. Bli med inn på elementenes kjøkken og delta i historien bak ditt eget måltid.
Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040
Vi tar dere i mot ved Gamma og utekjøkkenet. Mens dere får noe å bite i, forteller vi litt om mat og mattradisjoner fra Finnmark. Så begynner planleggingen av dagens lunsjmåltid. Valg av meny og råvarer vil variere gjennom sesongen, men det vil bli godbiter fra røykeovnen, brød / bakverk fra bakerovnen, ulik tilberedning av vilt eller fisk og dagens dessert. Dere er selv aktivt med i hele prosessen frem til det ferdig måltidet, og jeg deler gjerne min kunnskap og erfaringer med dere.
Pris: 1525,- kr per pers
Varighet: cirka 3 timer
Inkludert: Det ferdige måltidet, kaffe / te

MAT AV VILT,
2 DAGERS MATKURS
Jaktkurs over to dager. Matkurs med preparering og bearbeiding av vilt. Vi tar for oss det grunnleggende innen partering. Med utgangspunkt i viltet og varene vi har setter vi sammen og forbereder den første kvelden og den store menyen siste kveld. Første kvelden lager vi en treretters middag. Vi avslutter kurset med å servere og spise en femretters middag med vilt fra Finnmark.
Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040
Dag 1
Ankomst og noe og bite i. Vi går gjennom teori og tanker om temaet, menyspråk og ideer. Menyen settes, arbeidsoppgaver og ”mice en place” gjøres klar.Vi lager en treretters kveldsmeny og forbereder til i morgen.
Dag 2
Ankomst og noe og bite i. Vi jobber med oppgavene. Vi spiser på kvelden. Det vil være mulighet til å kjøpe drikke til menyen og det er også mulig å invitere gjester til middag.
Pris: 10 500,- kr per pers
Varighet: 2 kvelder, cirka 15 timer totalt.
Tilgjengelig oktober – november
Antall: Inntil 8 personer
Sted: Kjøkkenet hos Trasti & Trine
Inkludert: Jobbe med mat og moderne teknikker, det ferdige måltidet, kaffe / te, oppskrifter, forstykke.
Tema: Vilt
PRIVAT MATKURS
Vi starter kl 10.00 med å planlegge og sette sammen menyen. Sesongens råvarer vil være utgangspunktet for maten vi skal tilberede. Du vil få jobbe med moderne teknikker og metoder. Det blir servert lunsj kl 12.00. Du får være med på å lage og forberede ettermiddagens meny.
Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040
Vi vil invitere deg til å tilberede fisk og vilt fra Finnmark. Alle varer vi bruker er kortreist eller økologisk. Du får være med på å lage og forberede kveldens meny. Du får et innblikk om arktisk mat, menyspråk og ideer. Det vil være mulighet til å kjøpe drikke til maten.
Vennligst gi beskjed hvis det er noen allergier.
Varighet: 1 dag
Antall: Minimum 2 personer
Sted: Kjøkkenet hos Trasti & Trine
Inkludert: Jobbe med mat og moderne teknikker, det ferdige måltidet, kaffe / te, oppskrifter, forstykke.
Tema: Sesongens meny og smakebiter

Matkurs 3 retter
Lag mat med årstidens råvarer, du får jobbe med spennende produkter, teknikker og metoder. Du vil få et innblikk i hvordan vi planlegger og setter sammen en meny.
Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040
Ankomst og noe og bite i. Vi går gjennom teori og tanker om temaet, menyspråk og ideer. Menyen settes, arbeidsoppgaver og ”mice en place” gjøres klar. Vi lager en treretters kveldsmeny. Det vil være mulighet å kjøpe drikke til menyen og mulig å invitere noen man kjenner til middag, ekstra for middag er kr 755,- per person
Pris: 2825,- kr per pers
Varighet: 3 timer
Antall: Inntil 8 personer
Sted: Kjøkkenet hos Trasti & Trine
Inkludert: Jobbe med mat og moderne teknikker, det ferdige måltidet, kaffe / te.
Tema: Sesongens smaker.
Datoer: Hele November.
