Lunsj kurs med sanking
Årstidene i Finnmark er unike. I løpet av noen korte sommermåneder er det akkurat som om naturen skal ta igjen for all tapt tid under den lange vinterdvalen. Dag og natt går i ett, og naturens produktivitet er på topp. Villaksen vandrer oppover Altaelva, syrlig rabarbra står klar i hagen, bjørkesaft kan tappes rett fra bjørka, og spiselige vekster som strutsevinge og engsyre dukker opp i skogbunnen og på gamle slåttemarker. Dagens lunsj venter på deg der ute, blir du med?
Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040
- Trasti & Trine inviterer deg til et annerledes matkurs, hvor høsting og tilbereding av naturens sesongbaserte råvarer står i fokus. Du får en innføring i hva nettopp denne sesongen kan by på, hva som kan spises, hvor vi finner det og hvordan vi kan bruke det i matlagingen. Etter en kort introduksjon blir dere med en av våre kokker ut og sanker noen av dagen råvarer. Tilbake på utekjøkkenet eller i gamma vil vi sammen tilberede en spennende treretters lunsj. Det ferdige måltidet spiser vi enten ute eller inne i gamma. Det er mulig å kjøpe drikke til måltidet.
Hele kurset holdes utendørs, så dere må være kledd etter vær og temperatur.
Pris: 3525,- kr per pers
Varighet: cirka 3 timer
Inkludert: Det ferdige måltidet, kaffe / te.
Lunsjkurs
Ild, stein, tre, røyk. Fisk fra fjorden, potet fra nabogården, rein fra vidda, brød rett fra steinovnen, søte bær fra skogen bak huset. Kortreiste råvarer og rene, ærlige smaker er noe av det som kjennetegner den nordnorske kjøkkenet. Et måltid er så mye mer enn bare maten vi spiser. Bli med inn på elementenes kjøkken og delta i historien bak ditt eget måltid.
Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040
Fordrag
Inkludert: Introduksjon om Trasti & Trine, ca 1 t foredrag og smakebiter.
Vi forteller om års hjulet som vi bruker når vi høster varer, fra mai med bjørkesaft til de siste soppene vi plukker. Vi forteller om naturen rundt oss, om vekster og planter i Arktis. Hvordan vi bruker de og hvordan vi oppbevarer de med bland annet fermenteringer, tørking og salting. Vi serverer noen smakebiter under foredraget.
Skalldyr
Inkludert: introduksjon om Trasti og Trine, forstykke, matlaging, en lunsjrett og dessert, Drikke kommer i tillegg.
Dere får veiledning og opplæring om eks: kongekrabbe. Hva man bruker og hvordan man kan bruke den. Dere er med på å lage en lunsjrett som dere spiser. I tillegg følger det med en dessert.
Fisk
Inkludert: introduksjon om Trasti og Trine, forstykke, matlaging, en lunsjrett og dessert, Drikke kommer i tillegg.
Dere får veiledning og opplæring om eks: kveite. Hva man bruker og hvordan man kan bruke den. Dere er med på å lage en lunsjrett som dere spiser. I tillegg følger det med en dessert.
Kjøtt
Inkludert: introduksjon om Trasti og Trine, forstykke, matlaging, en lunsjrett og dessert, Drikke kommer i tillegg.
Dere får veiledning og opplæring om eks: reinsdyr Hva man bruker og hvordan man kan bruke den. Dere er med på å lage en lunsjrett som dere spiser. I tillegg følger det med en dessert.
Vegetar
Inkludert: introduksjon om Trasti og Trine, forstykke, matlaging, en lunsjrett og dessert, Drikke kommer i tillegg.
Dere får veiledning og opplæring om eks dagens grønnsaker . Hva man bruker, bruksområder og hvordan man kan bruke den. Dere er med på å lage en lunsjrett som dere spiser. I tillegg følger det med en dessert.
Bakekurs
Inkludert: introduksjon om Trasti og Trine, forstykke, baking, surdeig, En lunsjrett og dessert, Drikke kommer i tillegg.
Dere får veiledning og opplæring om brødbaking. Hvordan vi lager surdeig kjører deiger, hever, og baker brød. Dere får servert en lunsjrett og en dessert.
Dessert
Inkludert: introduksjon om Trasti og Trine, forstykke, matlaging, en lunsjrett og dessert, Drikke kommer i tillegg.
Dere får veiledning og opplæring om dagens dessert, bruk av utstyr og metoder. . Dere er med på å lage en dessert som dere får servert etter en lunsjrett.
Varighet: cirka 2 timer
Inkludert: Det ferdige måltidet, kaffe / te
Vinkurs rødvin
Inkludert: introduksjon om Trasti og Trine, smak av tre viner, snacs. I kurset så år dere innblikk et i druer, historie, geografi, vinifikasjon, klima og jordsmonn.
Vinkurs hvitvin
Inkludert: introduksjon om Trasti og Trine, smak av tre viner, snacs. I kurset så får dere et innblikk i druer, historie, geografi, vinifikasjon, klima og jordsmonn.
Vinkurs mussernde
Inkludert: introduksjon om Trasti og Trine, smak av tre viner, snacs. I kurset så innblikk i druer, historie, geografi, vinifikasjon, klima og jordsmonn.
Smaking av øl
Inkludert: introduksjon om Trasti og Trine, smak av tre øltyper, snacs. I kurset så får dere et innblikk øl produksjon, histore og øltyper.
Kurs i helse og drikker
Kurs i fermenterte drikker og smoothie.
Inkludert: introduksjon om Trasti og Trine, scooby eller kefirkorn, snacs.
I kurset så får dere et innblikk i vannkefir, kambucha. Og laging av enkle smoothier. Produksjon og bruk.
PRIVAT MATKURS
Vi starter kl 10.00 med å planlegge og sette sammen menyen. Sesongens råvarer vil være utgangspunktet for maten vi skal tilberede. Du vil få jobbe med moderne teknikker og metoder. Det blir servert lunsj kl 12.00. Du får være med på å lage og forberede ettermiddagens meny.
Book via post@trastiogtrine.no eller telefon +47 784 03 040
Vi vil invitere deg til å tilberede fisk og vilt fra Finnmark. Alle varer vi bruker er kortreist eller økologisk. Du får være med på å lage og forberede kveldens meny. Du får et innblikk om arktisk mat, menyspråk og ideer. Det vil være mulighet til å kjøpe drikke til maten.
Vennligst gi beskjed hvis det er noen allergier.
Varighet: 1 dag
Antall: Minimum 2 personer
Sted: Kjøkkenet hos Trasti & Trine
Inkludert: Jobbe med mat og moderne teknikker, det ferdige måltidet, kaffe / te, oppskrifter, forstykke.
Tema: Sesongens meny og smakebiter