• trasti & trine - bed and breakfast icon
  • trasti & trine - bed and dog sledding icon
  • trasti & trine - bed and cooking icon

Bli med oss på eventyr

Velkommen til det gode liv - hundekjøring i fantastisk Finnmarksnatur og ekte, kortreist og unik matglede. Vi lever og jobber tett på elementene. Gjennom både mørketid og eviglyse sommerdager inviterer vi våre gjester til å dele det gode liv i Finnmark med oss. En tur med hundespann i skogen, på vidda eller nede på elveisen, opplev det fantastiske lyset under mørketida eller nyt vårsola på den første barflekken. Bli med oss på eventyr. Vi er nærmere enn du tror.

Matkurs, oversikt over ulike ingredienser

Overnatting

Frisk luft og storslått Finnmarksnatur sikrer god nattesøvn. Tilbring en natt eller flere hos oss, vi lover å ta godt vare på deg. Vi serverer økologisk, hjemmelaget frokost til avtalt tid.

Les mer..

Hundekjøring

Lyden av ivrige hunder fyller luften. De står klare foran sledene. Kanskje kjenner du det krible av spenning selv også. Porten åpnes. Hundene rykker til. Så blir det stille. Vidunderlig stille.

Les mer..

Mat

Ild, stein, tre, røyk. Fisk fra fjorden, potet fra nabogården, rein fra vidda, brød rett fra steinovnen, søte bær fra skogen bak huset. Kortreiste råvarer og rene, ærlige smaker fra Finnmark.

Les mer..

Kokken Johnny Trasti skjærer viltkjøtt

JOHNNY TRASTI

Jeg har lagd mat i over 30 år og jeg leter fortsatt etter det perfekte smaksbildet. Hos oss vil naturen og årstidene i Finnmark  være utgangspunktet for maten vi lager. Kjærligheten til varene og naturen rundt oss er alltid starten på rettene mine.

Kjøkkenet mitt er kompromissløst, hos meg finnes det ingen snarveier. Våre matprodukter er en videreføring av det jeg har gjort i Sorrisniva, bare enda mer rendyrket.

Vi bruker nå enda mere tid på å høste råvare, på jakt etter historien og essensen i maten.  Mitt yrke består av å elske og gi.

Trine og hund

TRINE LYREK

Jeg har jobbet med huskyer og hundekjøring i mer enn 20 år. Eventyret startet i Alta da jeg gikk på Øytun folkehøgskole. Etter den aller første turen bakpå sleden skjønte jeg at det var dette jeg skulle drive med.

Etter 7 år i Alaska og Iditarod, verdens lengste hundeløp er vi tilbake i Alta i 2007 for å starte Northern Lights Husky. Siden den gang har jeg hatt gleden av å ta med over sju tusen gjester ut på sin aller første sledetur.

Produktene vi leverer i dag er resultatet av 10 års perfeksjonering av samspillet mellom hunder, mennesker og natur.

Interiørbilde av spisestue
Vedhogst på vinteren