Kortreiste råvarer

og rene, ærlige smaker. Bli med inn på elementenes kjøkken og delta i historien bak ditt eget måltid.

KJØKKENET VÅRT

MENYER

Sesongens smaker

 

Tre retter av sesongens smaker. En smak, forrett, hovedrett og dessert.

 

Pris: 705,-

 

Fire retter av sesongens smaker. En smak, to forretter, hovedrett og dessert.

 

Pris: 750,-

 

Fem retter av sesongens smaker. En smak, tre forrett, hovedrett og dessert.

 

Pris: 795,-

 

Kongekrabbemeny, fem retter. Smaker fra kjøkkenet, salat, suppe, grillet og dagens dessert, småkaker til kaffen. (Forbehold pga råvaretilgangen).

 

Pris: 1250,-

 

Reinsdyrmeny, fem retter. Smaker fra kjøkkenet, retter av rein, dessert, kaker til kaffen. Reinhjerte, røkt rein, buljong, tunge og filet. (Forbehold pga råvaretilgangen)

 

Pris: 950,-

 

Vilt fra Finnmark, fem retter.  Smaker fra kjøkkenet, retter av vilt fra Finnmark, dessert, småkaker til kaffen. Gås, elg, hare, elg, bjørn, rype. (Forbehold pga råvaretilgangen)

 

Pris: 1250,-

 

Vi har et stort utvalg av nordnorske og økologiske oster. 125,- pr pers

 

 

Husmannskost

 

To retter, lokal husmannsmeny, hovedrett og dessert.

 

Pris: 375,-

 

Tre retter, lokal husmannsmeny, 3 retter forrett, hovedrett og dessert.

 

Pris: 450,-

 

Før måltidet, 195,- pr pers

• Smakebiter på kjøkkenet

• Smakebiter fra bakeriet

• Smakebiter i gamma (mai til oktober)

• Smakebiter fra røykeriet og bakerovn

(mai til oktober)

 

 

Gamma (juni til oktober)

 

Tre retter husmannskost, smakebiter fra grillen og røykeriet, dagens hovedrett og dessert.

 

Pris: 495,-

 

 

Lunsj

 

• To retters lunsj. Pris: 295.-

• Tre retters lunsj. Pris: 450.-

• Lunsjbuffet med årstidens smaker. Pris: 350.-

• 250 g kokt kongekrabbe, majones, brød og smør. Pris: 295.-

Book middag

online

SESONGENS VARER

Vår

Det lille vi har av vår i Finnmark  er etterlengtet. Dagene blir lengere for hver dag. Fisken er fisket på isen. Ørret, røye, gjedde og  lake. Vi tapper bjørkesaft i mai som vi bruker i brød og matlaging. Vi bruker opp siste rest av tørket skogsopp fra skogene rundt oss. Asparges fra Hvasser i sør  er en norsk delikatesse. Rabarbra er den første av vekstene vi kan bruke. Den er den første c-vitaminen vi kan få fra naturen etter en lang vinter.

Sommer

Når omsider sommeren kommer til oss er den oss vell unt. Midnattsola gir oss sollys 24 timer i døgnet, det er det som gir oss vekster og bær med utrolige smaker. I hagen vår dyrker vi urter, sukkererter og salater som vi kan bruke i restauranten.

Vill-laks sesongen er i godt i gang, vi kjøper opp laks som vi bruker fersk og røyker for senere bruk.  Sei er sommerfisken nummer en, den grå fisken med sin kritthvite lever er en delikatesse. Om sommeren bruker vi mye kje-kjøtt fra Lofoten og Troms. Vi plukker ville vekster som gressløk, kvann,  engsyre og nesle. Lokale dykkere bringer oss haneskjell, kråkeboller og o´skjell.

Høst

Høsten er definitivt sesongen hvor vi høster fra vår mangfoldige natur. Lam fra Lyngen , vill-lam fra Alta, rein fra Kautokeino, elg fra Karasjok, ryper fra fjellene rundt oss. Vill grågås fra Magerøya, harer fra Rolvsøya. Skogsopp plukker vi på hemmelige steder i Alta. Alle poteter vi bruker som mandel, troll og gulløye er  fra naboene på Tangen gård. Rødbeter og grønnkål fra Tana. Bærsesongen er lang, vi starter med å plukke multer, så er det bringebær & solbær, blåbær og til slutt tyttebær. Sola forsvinner i slutten av november.

Vinter

Nordlyset med sitt mystiske lys svinger seg over himmelen. Blålyset kommer i januar, og vi venter på at sola kommer tilbake. På vinteren er de hvite fiskene fra havet utenfor Finnmark på sitt beste, vi kjøper kveite, torsk, uer, breiflabb og skater fra Lopphavet. Torsken var nok det første livsgrunnlaget langs kysten av Nord-Norge, og er fortsatt en viktig eksportvare. Vi henter reker fra Lyngen, kongekrabbe fra Nordkapp. Ryper blir fanget på snare og harer blir fangstet av lokale jegere.

Økologisk fokus

Vi ønsker at maten vi lager og serverer skal stå i stil med naturen og kulturen vi omgir oss med. Storslått, men samtidig ekte og naturlig.

 

For å kunne levere matopplevelser av ypperste kvalitet er selvfølgelig gode råvarer helt avgjørende. I respekt for naturen og i tråd med de nordnorske mattradisjonene benytter vi i all hovedsak norske, friske og naturlige råvarer. Vi vil vite hva serverer, hvor det kommer fra og hvordan det er blitt produsert. Vårt kjøkken består derfor av økologiske og / eller kortreiste råvarer.

 

Norge er et langstrakt land og vekstsesongen nord for polarsirkelen er både kort og hard. En del råvarer må derfor fraktes opp til oss, en miljøbelastning vi prøver å minimalisere gjennom å velge økologiske og bærekraftige råvarer. De tøffeste og mest robuste råvarene er likevel de vi finner i naturen rundt oss. De som trives i det iskalde havet, på de forblåste viddene, i de barske sommertemperaturene og som trosser den lange kalde vinterdvalen. Nypoteter fra nabogården, hare fra Sørøya, kongekrabbe fra Barentshavet, rein fra vidda og multer fra hemmeligmyra.

 

Vi ønsker at våre gjester skal kunne nyte store matopplevleser med god samvittighet.

Velkommen til bords.

TRASTI & TRINE AS  / Gargiaveien 29, N-9518 Alta, NORWAY

Design: Arktisk Design