Kortreiste råvarer

og rene, ærlige smaker. Bli med inn på elementenes kjøkken og delta i historien bak ditt eget måltid.

KJØKKENET VÅRT

MENYER

Sesongens smaker

 

Tre retter av sesongens smaker. En smak, forrett, hovedrett og dessert.

 

Pris: 705,-

 

Fire retter av sesongens smaker. En smak, to forretter, hovedrett og dessert.

 

Pris: 750,-

 

Fem retter av sesongens smaker. En smak, tre forrett, hovedrett og dessert.

 

Pris: 795,-

 

Kongekrabbemeny, fem retter. Smaker fra kjøkkenet, salat, suppe, grillet og dagens dessert, småkaker til kaffen. (Forbehold pga råvaretilgangen).

 

Pris: 1250,-

 

Reinsdyrmeny, fem retter. Smaker fra kjøkkenet, retter av rein, dessert, kaker til kaffen. Reinhjerte, røkt rein, buljong, tunge og filet. (Forbehold pga råvaretilgangen)

 

Pris: 950,-

 

Vilt fra Finnmark, fem retter.  Smaker fra kjøkkenet, retter av vilt fra Finnmark, dessert, småkaker til kaffen. Gås, elg, hare, elg, bjørn, rype. (Forbehold pga råvaretilgangen)

 

Pris: 1250,-

 

Vi har et stort utvalg av nordnorske og økologiske oster. 125,- pr pers

 

 

Husmannskost

 

To retter, lokal husmannsmeny, hovedrett og dessert.

 

Pris: 375,-

 

Tre retter, lokal husmannsmeny, 3 retter forrett, hovedrett og dessert.

 

Pris: 450,-

 

Før måltidet, 195,- pr pers

• Smakebiter på kjøkkenet

• Smakebiter fra bakeriet

• Smakebiter i gamma (mai til oktober)

• Smakebiter fra røykeriet og bakerovn

(mai til oktober)

 

 

Gamma (juni til oktober)

 

Tre retter husmannskost, smakebiter fra grillen og røykeriet, dagens hovedrett og dessert.

 

Pris: 495,-

 

 

Lunsj

 

• To retters lunsj. Pris: 295.-

• Tre retters lunsj. Pris: 450.-

• Lunsjbuffet med årstidens smaker. Pris: 350.-

• 250 g kokt kongekrabbe, majones, brød og smør. Pris: 295.-

Book middag

eller lunsj online

SESONGENS VARER

Vår

Det lille vi har av vår i Finnmark  er etterlengtet. Dagene blir lengere for hver dag. Fisken er fisket på isen. Ørret, røye, gjedde og  lake. Vi tapper bjørkesaft i mai som vi bruker i brød og matlaging. Vi bruker opp siste rest av tørket skogsopp fra skogene rundt oss. Asparges fra Hvasser i sør  er en norsk delikatesse. Rabarbra er den første av vekstene vi kan bruke. Den er den første c-vitaminen vi kan få fra naturen etter en lang vinter.

Sommer

Når omsider sommeren kommer til oss er den oss vell unt. Midnattsola gir oss sollys 24 timer i døgnet, det er det som gir oss vekster og bær med utrolige smaker. I hagen vår dyrker vi urter, sukkererter og salater som vi kan bruke i restauranten.

Vill-laks sesongen er i godt i gang, vi kjøper opp laks som vi bruker fersk og røyker for senere bruk.  Sei er sommerfisken nummer en, den grå fisken med sin kritthvite lever er en delikatesse. Om sommeren bruker vi mye kje-kjøtt fra Lofoten og Troms. Vi plukker ville vekster som gressløk, kvann,  engsyre og nesle. Lokale dykkere bringer oss haneskjell, kråkeboller og o´skjell.

Høst

Høsten er definitivt sesongen hvor vi høster fra vår mangfoldige natur. Lam fra Lyngen , vill-lam fra Alta, rein fra Kautokeino, elg fra Karasjok, ryper fra fjellene rundt oss. Vill grågås fra Magerøya, harer fra Rolvsøya. Skogsopp plukker vi på hemmelige steder i Alta. Alle poteter vi bruker som mandel, troll og gulløye er  fra naboene på Tangen gård. Rødbeter og grønnkål fra Tana. Bærsesongen er lang, vi starter med å plukke multer, så er det bringebær & solbær, blåbær og til slutt tyttebær. Sola forsvinner i slutten av november.

Vinter

Nordlyset med sitt mystiske lys svinger seg over himmelen. Blålyset kommer i januar, og vi venter på at sola kommer tilbake. På vinteren er de hvite fiskene fra havet utenfor Finnmark på sitt beste, vi kjøper kveite, torsk, uer, breiflabb og skater fra Lopphavet. Torsken var nok det første livsgrunnlaget langs kysten av Nord-Norge, og er fortsatt en viktig eksportvare. Vi henter reker fra Lyngen, kongekrabbe fra Nordkapp. Ryper blir fanget på snare og harer blir fangstet av lokale jegere.

BORDET FANGER - EN MATREISE HOS TRASTI & TRINE

Nå har du mulighet til å være med på en stor matreise hos oss. Vi har døpt middagen til ”Bordet fanger”, da dere må kjøpe alle plassene. Vi setter sammen en meny med mange smaker og tilberedningsmetoder der naturen og årstidene alltid er utgangspunkt for maten vi serverer. Vi strekker oss veldig langt for å finne de beste råvarene og mathistoriene på hele Nordkalotten. For oss vil det alltid være like naturlig å bruke råvarer fra Nord-Sverige som fra Nord-Norge. Det viktigste er kvaliteten, historien og leverandøren bak produktet.

Tallet er 12

Dere har 12 gjester

Vi har 12 stoler

Vi har 12 retter

 

Vi kan tilby dette til 12 gjester eller færre, prisen er det samme uansett hvor mange dere er. Jeg setter sammen en 12-retters smakemeny fra landsdelen og  hva sesongen kan tilby.

 

Vennligst gi beskjed hvis det er noen allergier.

 

Pris: 1200 kr per pers

Drikkepakke til menyen kr 850-

Alkoholfri drikkepakke kr 350.-

Det er også mulig å kjøpe drikke i glass og flaske.

Inkludert: Aperitiff og kaffe / te

Book middag online

TRASTI & TRINE AS  / Gargiaveien 29, N-9518 Alta, NORWAY

Design: Arktisk Design